Werken bij Ramdihal advocaten

Ramdihal advocaten in de pers

Zaak van de week

Mr. E.C. Ramdihal: 30 jaar advocaat!  • Nederlandse Orde van Advocaten
  • Nederlandse Orde van Strafrechtadvocaten
  • De Rechtspraak
  • Raad voor de rechtsbijstand

Ramdihal Advocaten


Ramdihal Advocaten is in 1981 opgericht door mr. Eddy Ramdihal en is thans gevestigd op een 

A-locatie in hartje Amsterdam. Het kantoor bestaat uit vijf gedreven advocaten en een enthousiaste staf. De algemene praktijk heeft in de loop der jaren plaats gemaakt voor specialisatie.

Dit betekent dat de advocaten slechts zaken in behandeling nemen waarin zij heer en meester zijn. De cliŽnt is hierdoor verzekerd van een ervaren en gespecialiseerde advocaat op het gebied van strafrecht, personen- en familierecht, bijstandszaken, arbeidsrechts en vreemdelingenrecht.

 


 

 

Geschiedenis van het kantoor

 

Mr. Eddy Ramdihal rondde zijn studie rechten in 1977 af aan de Universiteit van Amsterdam. Suriname was net twee jaar daarvoor onafhankelijk geworden. Net als vele Surinaamse medestudenten keerde hij vol idealen terug naar Suriname, waar hij direct aan de slag kon bij het ministerie van defensie onder leiding van wijlen minister Hoost, die hem in Nederland geselecteerd had voor deze functie. Mr. Ramdihal was de eerste Surinaamse jurist die afgestudeerd was met militair recht als keuzevak. 

Na stafjurist en onderdirecteur bij defensie te zijn geweest, werd hij op 15 februari 1980 beŽdigd als advocaat en kwam te werken op het kantoor van wijlen mr. Goncalves, deken van de Surinaamse orde van advocaten en mr. von Niesewand, later president van het hof in Suriname. In 1981 begon hij zijn eigen praktijk op de Kromme Elleboogstraat in het centrum van Paramaribo. In hetzelfde jaar vonden de decembermoorden plaats en werden een aantal collega's en vrienden vermoord. In die turbulente en politiek moeilijke tijd overwoog mr Ramdihal in navolging van andere collega's Suriname te verlaten maar koos er uiteindelijk voor daar te blijven en zijn werk voort te zetten. Zijn praktijk groeide in de jaren erna uit tot een succes.

 

Uiteindelijk, vanwege de verslechterde politiek economische situatie, keerde mr. Eddy Ramdihal in 1990 terug naar Nederland. Op 50 jarige leeftijd werd hij opnieuw tot advocaat beŽdigd. Ramdihal Advocaten begon opnieuw, ditmaal in Amsterdam. In 1997 werd zijn zoon, mr Sunil Ramdihal, beedigd als advocaat te Amsterdam. Met mr. Sunil Ramdihal als nieuwe partner maakte het kantoor in korte tijd een verdere dynamische doorgroei mee.